Ультраправа кандидатка знялася з виборів у Франції через фото з нацистським кашкетом

фото
Новини — Вівторок, 2 липня 2024, 13:17 —

Кандидатка від французької ультраправої партії "Національне об'єднання" не братиме участі у другому турі парламентських виборів після того, як в інтернеті з'явилася фотографія, де вона вдягнена у кашкет з нацистською символікою.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише Politico.

Людивін Дауді, кандидатка від 1-го виборчого округу Кальвадосу на північному заході Франції, отримала майже 20% голосів у першому турі позачергових парламентських виборів у неділю.

Її опонентка, Емма Фурро від лівого "Нового народного фронту", в понеділок опублікувала скриншот посту в Facebook з акаунта Дауді, на якому вона зображена в унтерофіцерському кашкеті Люфтваффе зі свастикою.

Реклама:

"7 липня жодного голосу за цих брудних фашистів", – написала Фурро.

Представник "Національного об'єднання" Філіп Шапрон заявив у вівторок місцевим ЗМІ, що Дауді "не заперечує" носіння цього кашкета, і що вона "зробила це фото кілька років тому на збройовому ярмарку в Сен-П'єр-сюр-Діве".

"Дійсно, вона погоджується, що фотографія має поганий смак", – сказав він, додавши, що її "кандидатура буде знята сьогодні".

Вихід Дауді з перегонів означає, що виборці 1-го виборчого округу Кальвадосу матимуть двох кандидатів у другому турі: Фурро, яка посіла друге місце, і Жоеля Брюно з правого крила "Республіканців".

У вівторок опоненти "Національного об'єднання" посилили спроби відсторонити ультраправу партію від влади – майже дві сотні кандидатів заявили, що відмовляться від участі у другому турі виборів, щоб уникнути розколу голосів виборців.

Президент Франції Емманюель Макрон закликав до "демократичного єднання" у другому турі, щоб протистояти ультраправим.

Читайте детально на цю тему: Помилка Макрона, перемога "друзів Путіна": чи може Франція уникнути влади ультраправих

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: