У Німеччині знизилася інфляція після зростання у травні

Новини — Вівторок, 2 липня 2024, 15:14 —

Попередні дані за червень показали, що інфляція у Німеччині знову сповільнилася, а ціни зросли на 2,2% порівняно з аналогічним місяцем минулого року.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє DPA.

Згідно з попередніми даними, опублікованими федеральним статистичним відомством, це менше, ніж показник у 2,4%, що був у травні.

Базовий індекс споживчих цін, який не враховує продукти харчування та енергоносії через притаманні їм сезонні коливання, складав 2,9%.

Реклама:

В той час як послуги серед іншого подорожчали, енергоносії в червні подешевшали. За попередніми даними, порівняно з травнем ціни в червні зросли на 0,1%.

Економіст Себастьян Дульєн з Інституту макроекономіки та економічних досліджень, пов'язаного з профспілками, заявив, що незначне зростання інфляції в травні було винятком.

"Тенденція до зниження інфляції залишається незмінною і зараз знову підтвердилася в червні. У найближчі місяці очікується подальше незначне зниження інфляції", – сказав він.

У березні інфляція у Німеччині сповільнилася найбільше за майже три роки.

Водночас, згідно з офіційними даними, інфляція в ЄС у травні зросла до 2,6% в річному обчисленні, що більше, ніж очікували.

В останньому кварталі минулого року економіка єврозони знову зазнала стагнації, продовживши невтішну тенденцію для ЄС, який потерпає від війни, інфляції та ослаблення експортних ринків, але уникла рецесії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: