Президент Литви підтримує денонсацію конвенції про заборону касетних боєприпасів

Вівторок, 2 липня 2024, 15:57 - Андрій Синявський

Президент Литви Гітанас Науседа підтримує пропозицію Міноборони денонсувати конвенцію, що забороняє застосування касетних боєприпасів.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Delfi.

Відповідну заяву зробив радник Науседи Рідас Ясюленіс.

"Президент схвалює денонсацію Ословського договору щодо касетних боєприпасів із подальшим координуванням дій Литви зі своїми союзниками", – зазначив він.

За його словами, для захисту Литви й зміцнення потенціалу армії президент прагне залучити всі можливі засоби, зокрема касетні боєприпаси.

Минулого тижня повідомляли, що уряду Литви запропонують денонсувати конвенцію, що забороняє застосування касетних боєприпасів – відповідний проєкт постанови зареєструвало Міністерство оборони.

У разі схвалення урядом, президенту буде запропоновано внести до Сейму пропозицію про денонсацію конвенції про застосування касетних боєприпасів.

У вересні минулого року Міністерство оборони Литви вже пропонувало Державній раді з оборони розглянути можливість виходу з Конвенції щодо заборони касетних боєприпасів.

Водночас міністр оборони Лаурінас Кащюнас запевнив журналістів, що питання виходу з конвенції має бути вирішене до кінця терміну повноважень нинішнього Сейму.

Раніше Сейм Литви схвалив пропозицію про денонсацію міжнародного договору з РФ про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах.