Туск закликав до об'єднання проєвропейські сили після успіху ультраправих у Франції

Новини — Вівторок, 2 липня 2024, 18:03 —

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що для протистояння зростанню популярності ультраправих сил проєвропейські політики повинні діяти рішуче у вирішенні питань, що турбують пересічних виборців, зокрема, щодо нелегальної міграції.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав на спільній пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Варшаві, повідомляє Reuters.

За його словами, парламентські вибори у Франції, де ультраправе "Національне об’єднання" перемогло у першому турі, – не єдиний критичний момент.

Він вказав, що "у багатьох місцях" можна спостерігати зростання популярності сил, які "не приховують свого євроскептичного ставлення".

Реклама:

"Ось чому так важливо, щоб помірковані, розумні, проєвропейські сили... знайшли переконливі відповіді на те, що стало важливим для простих людей – ефективна боротьба з нелегальною міграцією, безпека, більша економічна стійкість, посилення промислової координації", – зазначив Туск.

Напередодні польський прем'єр виступив із застереженням після перемоги ультраправого "Національного об’єднання" у першому турі парламентських виборів у Франції.

Нагадаємо, правопопулістське "Національне об’єднання" та їхні соратники набрали понад 33% голосів у першому турі дострокових парламентських виборів у Франції 30 червня та мають шанси отримати навіть абсолютну більшість. 

Президент Франції Емманюель Макрон закликав до "демократичного єднання" у другому турі, щоб протистояти ультраправим.

Читайте детально на цю тему: Помилка Макрона, перемога "друзів Путіна": чи може Франція уникнути влади ультраправих

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: