Трамп після розмови з Зеленським знову сказав, що хоче посадити Україну й РФ за стіл переговорів

Новини — Субота, 20 липня 2024, 08:41 —

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після розмови з президентом України Володимиром Зеленським знову повторив, що хоче "принести мир у світ", посадивши Україну і Росію за стіл перемовин.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Трамп написав у своїй соцмережі TruthSocial невдовзі після розмови. 

Дональд Трамп назвав розмову "дуже хорошою" і згадав, що Зеленський вітав його з номінацією та засудив замах на нього. 

"Ціную, що президент Зеленський сконтактував зі мною, оскільки як, як наступний президент Сполучених Штатів, принесу у світ мир і закінчу війну, яка забрала стільки життів і зруйнувала долі стількох невинних родин. Обидві сторони зможуть зустрітися і домовитися про угоду, яка припинить бойові дії і прокладе шлях до процвітання", – заявив Трамп.

Реклама:

Володимир Зеленський повідомив, що у розмові відзначив важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для України, та що вони з Трампом домовилися під час особистої зустрічі обговорити, "які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим". Він не згадав, коли така зустріч може відбутися.

Напередодні у п'ятницю Зеленський заявив, що взаємодія з Дональдом Трампом у разі його переобрання на посаду президента США буде "важкою роботою".

У той же час Трамп на з'їзді республіканців у Мілуокі знову пообіцяв завершити загарбницьку війну РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: