Глава МЗС Німеччини захищає плани щодо розміщення "Томагавків"

Неділя, 21 липня 2024, 10:28 - Ірина Кутєлєва

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виступила на захист запланованого розміщення американських ракет дальнього радіуса дії "Томагавк" на території країни.

[SOURCE]Її заяву наводить Tagesschau, повідомляє "Європейська правда".

Коментуючи рішення щодо розміщення в Німеччині далекобійних ракет, Бербок зазначила, що кремлівський правитель Владімір Путін "постійно розширює арсенал, яким він загрожує нашій свободі в Європі".

"Ми повинні захистити себе і наших балтійських партнерів від цього, в тому числі за допомогою посилення стримування і додаткового озброєння", – підкреслила очільниця німецького МЗС.

За її словами, Путін вже "порвав з договорами про роззброєння і нашою спільною європейською мирною архітектурою" багато років тому.

"Він хоче налякати нас, чинити на нас тиск і розділити наші суспільства", – додала Бербок.

 Хоча Німеччина прагне інших відносин з Росією, сумна правда, за словами Бербок, полягає в тому, що "путінська Росія наразі є найбільшою загрозою безпеці для нас і нашого миру в Європі".

Нагадаємо, напередодні голова парламентської групи Соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх висловив застереження щодо запланованого розміщення американських ракет "Томагавк" на території країни.

Як відомо, під час саміту НАТО у Вашингтоні стало відомо, що США та Німеччина домовились про розміщення, серед іншого, ракет "Томагавк" у Німеччині з метою посилення стримування та захисту своїх партнерів по НАТО.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц привітав план щодо розміщення американських ракет дальнього радіуса дії в його країні, зазначивши, що це рішення "ідеально вписується в стратегію безпеки німецького уряду".

Речник Кремля Дмитрій Пєсков 13 липня заявив, що європейські столиці стануть "потенційною" жертвою у тому випадку, якщо європейські країни погодяться на розміщення американських далекобійних ракет.