Спікер Джонсон: Республіканці можуть оскаржити заміну Байдена на виборах

Новини — Неділя, 21 липня 2024, 17:57 —

Спікер Палати представників США від республіканців Майк Джонсон підтвердив, що будь-яка спроба демократів висунути нового кандидата у президенти замість Джо Байдена, швидше за все, наштовхнеться на юридичні проблеми.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав ABC News.

За його словами, у кожному штаті діє своя система, і в деяких з них "неможливо просто так замінити кандидата" в президенти США.

Він висловив думку, що було б незаконно, згідно з законами деяких штатів, щоб "жменька людей пішла в задню кімнату" та замінила його, тому що їм більше не подобається кандидат.

Реклама:
Лікар розповів про стан здоров’я хворого на коронавірус Байдена

"Це не те, як це повинно працювати. Тому я думаю, що вони зіткнуться з деякими юридичними перешкодами принаймні в декількох з цих юрисдикцій", – заявив Джонсон.

З огляду на це, додав він, у демократів виникнуть юридичні проблеми, адже "будуть наведені переконливі аргументи, що цього не повинно статися".

Напередодні кандидат Трампа у віцепрезиденти Джей Ді Венс натякнув, що у разі зняття президента США Джо Байдена з виборів у Трампа планують вимагати його дострокової відставки. 

Як відомо, в останні дні американські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що Байден під тиском однопартійців нібито починає схилятися до того, щоб зняти свою кандидатуру, а у команді, що займається його кампанією, вже планують дії у разі його рішення знятися з виборів.

Читайте також статтю на цю тему: Кінець дідових виборів? Хто та як може замінити Байдена на президентських перегонах у США,

а також: За Трампа та проти України: хто такий Джей Ді Венс, кандидат у віцепрезиденти США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: