У Франції ув'язнили неонациста, що погрожував атакувати факелоносців на Олімпіаді

Новини — Неділя, 21 липня 2024, 18:27 —

Суд у Франції засудив на два роки ув'язнення 20-річного неонациста, який звинувачували в намірах атакувати естафету олімпійського вогню під час Ігор у Парижі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

У заяві паризької прокуратури йдеться, що чоловіка засудили за звинуваченнями в поширенні інструкцій з виготовлення бомб у соцмережах та постів, що розпалюють ненависть й містять погрози смерті, а також постів з особистою інформацією, що наражають людей на небезпеку.

Прокуратура заявила, що його ймовірні коментарі, які стали підставою для розслідування, не були спрямовані конкретно проти Олімпіади у Парижі.

Реклама:
Замах на Трампа не змінить заходи безпеки на відкритті Олімпіади в Парижі

Наразі естафета наближається до кінця своєї багатомісячної подорожі Францією та заморськими французькими територіями перед відкриттям Ігор.

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен сказав, що підозрюваний раніше вже потрапляв у поле зору поліції "за ультраправі ідеї, які можна назвати неонацистськими".

Чоловіка затримали 17 липня у його будинку в Кольмарі, що у департаменті Верхній Рейн. Його взяли під варту за розпорядженням антитерористичного управління поліції.

Дарманен також заявляв про відсутність загрози тероризму під час Олімпіади в Парижі, які розпочнуться 26 липня.

На початку липня французька поліція провела кілька арештів у зв'язку з терористичними погрозами на адресу майбутніх Олімпійських ігор в Парижі.

У Європі попереджали про потенційну терористичну загрозу, особливо напередодні Олімпійських ігор у Парижі в липні та під час цьогорічного чемпіонату Європи з футболу в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: