В Австрії затримали десятки осіб, які намагалися зірвати марш ультраправих екстремістів

Новини — Понеділок, 22 липня 2024, 09:54 —

В Австрії напередодні поліція затримала понад 50 осіб, які намагалися зірвати марш сотень ультраправих екстремістів у Відні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Антифашистські групи і ліві політичні партії закликали до протестів проти демонстрації і маршу, організованого ультраправими.

Сотні поліцейських були задіяні для стримування груп-суперниць, кожна з яких налічувала по кілька сотень осіб.

Реклама:

Сорок три людини були тимчасово затримані за відмову припинити сидячий протест, який блокував марш, повідомили правоохоронці.

Ще 10 були затримані після того, як деякі протестувальники в масках кидали каміння і пляшки.

Троє поліцейських отримали поранення, а вікно патрульної машини було розбите.

Міністр внутрішніх справ Австрії Гехард Карнер заявив, що поліція притягатиме до відповідальності за правопорушення, в тому числі під час демонстрацій, "незалежно від того, чи вони скоєні лівими чи правими екстремістами або іншими ворогами демократії".

Демонстрації проходили в час, коли політичні партії Австрії готуються до вересневих парламентських виборів, на яких, як очікують, ультраправі здобудуть значну перемогу.

Нещодавно суд у Франції засудив на два роки ув'язнення 20-річного неонациста, якого звинувачували в намірах атакувати естафету олімпійського вогню під час Олімпійських ігор у Парижі.

На початку липня у Берліні поліція зупинила марш фанатів футбольної збірної Туреччини перед чвертьфінальним матчем Євро-2024 проти Нідерландів через те, що багато вболівальників демонстрували суперечливий жест.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: