Німеччина закликала Ізраїль прислухатись до висновку Суду ООН щодо окупованих територій

Новини — Понеділок, 22 липня 2024, 18:00 —

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримала консультативний висновок Міжнародного суду ООН стосовно окупованих Ізраїлем територій і закликала ізраїльську владу вжити відповідних заходів.

Про це вона сказала в кулуарах засідання голів МЗС країн Євросоюзу в Брюсселі в понеділок, 22 липня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

За словами Бербок, рішення Міжнародного суду ООН, згідно з яким окупація Ізраїлем палестинських територій є незаконною, є "революційним".

"Навіть якщо цей висновок не є обов'язковим до виконання, ізраїльському уряду варто було б поставитися до нього серйозно", – заявила вона.

Реклама:

На думку голови німецького МЗС, висновок Суду також демонструє відповідальність міжнародного співтовариства за рішення арабо-ізраїльського конфлікту на основі принципу двох держав, аби палестинці та ізраїльтяни в майбутньому жили разом у мирі та злагоді.

В юридичному висновку Міжнародного суду ООН, опублікованому в п'ятницю, йдеться про те, що окупація Ізраїлем палестинських територій є незаконною і повинна бути припинена якнайшвидше. Цей висновок не є юридично обов'язковим.

Висновок опублікували на тлі війни між Ізраїлем та ХАМАС, яку спричинив напад терористів на ізраїльські поселення на півдні.

В окремій справі Суд ООН розглядає позов Південної Африки про те, що ізраїльська кампанія в Газі є геноцидом, який Ізраїль категорично заперечує. До цієї скарги приєднались ще кілька країн, серед яких Ірландія

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: