Топвійськовий Німеччини не прогнозує суттєвих просувань Росії в Україні

Новини — Вівторок, 23 липня 2024, 16:01 —

Найвищий військовий посадовець Німеччини, генеральний інспектор Бундесверу генерал Карстен Броєр не прогнозує, що найближчим часом в Україні відбудуться суттєві зміни на фронті.

Про це він сказав в інтерв’ю Stuttgarter Zeitung, повідомляє "Європейська правда".

На думку генерального інспектора Бундесверу, значних змін на фронті в Україні найближчим часом не відбудеться, але країна залишається залежною від західної підтримки.

"У найближчому майбутньому ми не побачимо жодних масштабних рухів на українському полі бою. Хід і укріплення фронту роблять це практично неможливим", – пояснив він.

Реклама:

Генерал Броєр допустив "невеликі, повільні операції", але виключив проведення "широкомасштабних наступальних дій": "Концентрація військ буде негайно помічена і призведе до контрзаходів".

У тому ж інтерв'ю генеральний інспектор Бундесверу водночас заявив про зростання небезпеки в нарощуванні військової потужності Росії.

За оцінкою посадовців Пентагону та представників розвідки США, Росія наразі не має достатньої кількості живої сили для отримання значних територіальних здобутків в Україні в найближчі місяці.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг поділяє цю оцінку, але застерігає, що Москва все ще може здійснити незначні просування в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: