Поляки найбільше довіряють Дуді, спікеру Сейму та меру Варшави

Вівторок, 23 липня 2024, 19:40 - Олег Павлюк

Найбільшим рівнем довіри в Польщі серед громадян користуються президент Анджей Дуда, спікер Сейму Шимон Головня та мер Варшави Рафал Тшасковський.

[SOURCE]Про це свідчать дані липневого опитування польського Центру дослідження громадської думки (CBOS), повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство PAP.

Згідно з опитуванням, перше місце у списку політиків, яким найбільше довіряють поляки, посідає президент Анджей Дуда. Йому наразі довіряють 49% респондентів, а не довіряє – 41%.

Друге місце в рейтингу посів спікер Сейму, лідер партії "Польща 2050" Шимон Головня, якому довіряють 48% респондентів і не довіряють 36%. За даними CBOS, нинішні рейтинги Головні "є найнижчими з листопада 2023 року, тобто приблизно з того часу, як він став спікером Сейму".

На третьому місці – мер Варшави, віцепрезидент партії "Громадянська платформа" Рафал Тшасковський. Йому довіряють 45% поляків, а не довіряють – 37%.

Далі у рейтингу CBOS розташувались віцепрем'єр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш (довіряють 44%, не довіряє 31%); прем’єр Дональд Туск (довіряє 41%, не довіряють 47%); віцеспікер Сейму, лідер ультраправої "Конфедерації" Кшиштоф Босак та міністр закордонних справ Радослав Сікорський (довіряють 39%, не довіряють 33% і 34% відповідно).

У рейтингу недовіри перше місце посів президент "Права і справедливості" Ярослав Качинський, якому не довіряють 55% респондентів, за ним – колишній прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький (не довіряє 51%).

Новий рейтинг довіри опублікували на тлі підготовки Польщі до президентських виборів у 2025 році, на яких чинний президент Анджей Дуда балотуватись не зможе. Нинішня влада міркує про висування кандидатом у президенти чинного мера Варшави Рафала Тшасковського.

Читайте, хто може очолити Польщу після Анджея Дуди.