Польський міністр назвав вирішення історичних суперечок щодо Волині умовою вступу України до ЄС

Новини — Середа, 24 липня 2024, 07:27 —

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава не зможе погодитися на вступ України до ЄС доти, доки країни не завершать суперечки довкола подій на Волині у роки Другої світової війни.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в ефірі Polsat News.

Косіняк-Камиш, який належить до Польської селянської партії, зазначив, що Польща у теперішній ситуації підтримує Україну, наскільки може, хоча у відносинах між країнами не все ідеально. 

Він продовжив, що реальна політика "має поставити ультиматум" і вступ України до ЄС не буде можливим, якщо "питання Волині" залишиться невирішеним. 

Реклама:

Міністр зазначив також, що для Польщі кінець війни позначить тільки перемога України, оскільки за будь-якого іншого результату збережеться пряма загроза війни для Польщі. 

"Тут вирішується питання безпеки Польщі і питання Європи", – зазначив він.

Зі схожими заявами під завершення роботи попередньої влади виступав тодішній заступник міністра закордонних справ Павел Яблонський – він заявив, що без вирішення питань щодо ексгумації останків поляків на території України їй "годі мріяти про вступ до Європейського Союзу". 

Влада партії "Право і справедливість" під кінець каденції погодила створення музею, присвяченого Волинській трагедії.

Опитування свідчать, що понад 60% поляків хочуть, щоб Україна дозволила необмежену ексгумацію жертв Волинської трагедії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: