Кліматичні активісти на кілька годин паралізували роботу аеропорту Кельна

Середа, 24 липня 2024, 11:10 - Марія Ємець

Аеропорт біля німецького міста Кельн на кілька годин призупиняв роботу через кліматичних активістів, які влаштували протест на злітній смузі.

[SOURCE]Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

П’ятеро активістів ініціативи "Останнє покоління" ще затемна пробралися на територію аеропорту Кельна та приклеїли себе до асфальту. Прийом та відправлення рейсів довелося зупинити.

У пресслужбі аеропорту заявили, що намагаються якнайшвидше вирішити питання, але це "може зайняти час". О 9:15 оголосили, що робота аеропорту відновлюється, проте через цю паузу можливі затримки та скасування рейсів і пізніше протягом дня.  

Активістам загрожують звинувачення у порушенні закону про зібрання та небезпечне втручання у повітряний рух. Як саме вони потрапили на територію аеропорту, поки невідомо. 

Раніше цього місяця кліматичні активісти облили фарбою знамениту статую Бременських музикантів.

Їхні британські однодумці у червні розпилили помаранчеву фарбу на камені Стоунхенджу, а також розфарбували таким чином кілька приватних літаків в аеропорту під Лондоном.

Своїми акціями вони добиваються прискорити "зелений перехід" та відмовитися від використання викопного палива до 2030 року.