У Литві допустили переселення жителів через будівництво нових полігонів

Середа, 24 липня 2024, 12:45 - Ірина Кутєлєва

У зв'язку з тим, що литовським військовим і силам союзників не вистачає місць для тренувань, з муніципалітетами будуть проведені переговори про подальше розширення військових полігонів, що може передбачати переселення місцевих мешканців.

[SOURCE]Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив радник президента Литви Кястутіс Будріс, якого цитує LRT.

За його словами, для розширення полігонів знадобиться територія від 15 до 25 квадратних кілометрів.

"І у нас, безумовно, виникнуть ситуації з місцевими жителями, коли нам доведеться говорити про переселення", – сказав Будріс.

Радник литовського президента зазначив, що зі збільшенням кількості призовників і резервістів і прибуттям більшої кількості військ союзників потреба у військовій інфраструктурі в Литві буде тільки зростати, що означає додаткові незручності для місцевого населення.

"Певні речі стануть новою реальністю, і це повинні розуміти всі в Литві, а не лише ті, хто живе в районах, де вже є або планується створення полігонів. Військ буде більше, союзників буде більше, вони пересуватимуться з технікою, і це може спричинити певні незручності", – сказав він.

Раніше стало відомо, що Литва планує провести загальнонаціональні навчання з евакуації населення з метою підвищення готовності країни до надзвичайних ситуацій.

Крім того, збройні сили Литви розпочали перший курс підготовки інструкторів з використання FPV-дронів.