Опитування CNN: Гарріс має кращі за Байдена рейтинги і підтримку більшості демократів

Середа, 24 липня 2024, 21:13 - Олег Павлюк

Віцепрезидентка США Камала Гарріс, яка, найімовірніше, стане суперницею Дональда Трампа на президентських виборах 2024 року, поступається йому в межах статистичної похибки, водночас її кандидатуру підтримує більшість зареєстрованих виборців Демократичної партії.

[SOURCE]Це виявило опитування на замовлення телеканалу CNN, повідомляє "Європейська правда".

Опитування виявило, що на загальнонаціональному рівні Трампа підтримують 49% зареєстрованих виборців у США проти 46% у Гарріс. Ця різниця перебуває в межах статистичної похибки опитування, але все одно є меншою, ніж між Трампом і Байденом (6 відсоткових пунктів).

Респонденти переважно підтримали як рішення Байдена піти у відставку, так і його вибір залишитися на посаді президента до кінця терміну.

Шольц вважає, що Гарріс може виграти на виборах президента США

Водночас виборці Демократичної партії й ті, які схиляються до демократів, підтримують Гарріс та готові об'єднатися навколо неї як нового ймовірного кандидата в президенти.

Серед іншого, кандидатуру віцепрезидентки США підтримують 95% тих, хто раніше підтримував Джо Байдена, а також 30% тих, хто раніше не обрав би жодного з кандидатів. У Трампа ці показники становлять відповідно 92% і 27%.

Близько трьох чвертей виборців-демократів та виборців, які підтримують демократів (76%), вважають, що Демократична партія повинна висунути Камалу Гарріс кандидаткою в президенти, проти висловились тільки 6%.

Гарріс: Я бралася за злочинців усіх видів та знаю тип Дональда Трампа

Крім того, з-поміж електорату Демпартії 86% кажуть, що пишалися б Гарріс на посаді президента США, 84% погоджуються з нею з найважливіших питань, 83% вважають, що вона представляє майбутнє Демократичної партії, а 75% кажуть, що вона має хороші шанси перемогти Трампа.

Зазначимо, Камала Гарріс ще не є кандидаткою в президенти США, але вже отримала підтримку більшості делегатів з'їзду Демократичної партії.

Голосування за те, щоб зробити Гарріс офіційною кандидаткою в президенти від партії, відбудеться на початку наступного місяця – перед з'їздом демократів у Чикаго 19-22 серпня.

Більше читайте тут: Інтрига повертається: як перші дні кампанії Гарріс додали драйву американським виборам.