Байден у зверненні до нації пояснив своє рішення знятися з виборів

Новини — Четвер, 25 липня 2024, 07:38 —

Президент Сполучених Штатів Джо Байден у вечірньому зверненні до нації у середу пояснив причини свого рішення не претендувати на другий термін.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє CNN.

Байден вийшов з промовою увечері 24 липня в Овальному кабінеті Білого дому. У ній він сказав, що вирішив поступитися особистими амбіціями задля єдності у своїй політсилі.

11-хвилинна промова стала першою з того часу, як президенту довелося ізолюватись після позитивного тесту на коронавірус та його оголошення у неділю про зняття кандидатури. 

Реклама:

"Останніми тижнями я зрозумів, що маю об’єднати свою партію… Думаю, мій президентський досвід, лідерська роль у світі, моє бачення майбутнього Америки – усе це вартувало другого терміну. Але ніщо не має стояти на шляху, коли йдеться про порятунок нашої демократії. І особисті амбіції також. Тож я вирішив, що найкраще рішення – передати смолоскип новому поколінню. Це найкращий шлях, щоб об’єднати країну", – заявив Джо Байден. 

"Це велика честь у житті – служити як ваш президент. Але задля захисту демократії, яка зараз на кону, і яка важливіша за будь-які титули… Чудова річ в Америці – те, що тут не правлять королі і диктатори. Тут вирішує народ. Історія у ваших руках, ідея Америки – у ваших руках", – сказав він. 

Байден також висловив підтримку кандидатурі віцепрезидентки Камали Гарріс. 

"Вона досвідчена. Вона наполеглива. Вона спроможна. Вона була для мене чудовим партнером і чудовим лідером нашої країни… Вибір за вами, американським народом", – сказав президент. 

Президенти США традиційно виходять з промовами з Овального кабінету у ситуаціях кризи або для дуже важливих оголошень. Для Байдена це четверте таке звернення за його каденцію.

Опитування на замовлення CNN показало, що Камала Гарріс має кращі за Байдена рейтинги і підтримку більшості демократів.

Читайте також: Вибори без Байдена, на яких перемагає Трамп. Що змінює запізніле рішення президента США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: