Німецькі ліві підняли скандал через зростаючий інтерес до служби у війську серед 17-річних

Новини — Четвер, 25 липня 2024, 11:10 —

Німецькі "Ліві" заявили про "неприпустимість мілітаризації неповнолітніх" після того, як дізналися про зростаючий інтерес до служби в армії серед юнаків, яким ще немає 18 років.

Про це повідомляє Spiegel, пише "Європейська правда".

Фракція "Лівих" у Бундестазі звернулася із запитом до Міністерства оборони щодо кількості юнаків, які приходять на добровільну військову службу у 17-річному віці. У Німеччині такий варіант можливий за згоди батьків, з міркувань, що вимога чекати 18-річчя ставила би хлопців у нерівні умови з тими однолітками, які починають перші кроки на цивільному ринку праці. 

З відповіді на запит стало відомо, що за останні 5 років неповнолітніми до Бундесверу вступили майже 7700 юнаків. Рекордним став 2023 рік, коли до війська прийшли 1996 неповнолітніх із загалом 18 800 рекрутів, а у 2022 році таких новобранців було 1773. 

Реклама:

"Схоже, федеральний уряд взагалі припинив захищати неповнолітніх від мілітаризації. Зростаючий рекрутинг таких молодих людей – це неприйнятно", – обурилася речниця "Лівих" з питань освіти Ніколь Гольке.

Вона також заявила, що у партії вважають неприйнятною практику Бундесверу приходити з гостьовими лекціями-зустрічами до старшокласників на запрошення закладів, щоб розповідати їм про армію, про безпекову ситуацію та місії Бундесверу. За попередній рік таких лекцій у школах та університетах було майже 3500, слухачами були близько 90 тисяч молодих людей. 

"Ліві" дотримуються думки, що школи повинні бути "політично нейтральними". 

Міністерство оборони відкинуло звинувачення у "мілітаризації молоді".

Нагадаємо, у червні міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус представив пропозицію щодо нової добровільної військової служби після того, як в уряді розкритикували ідею щодо відновлення призову.

У Бундесвері вважають, що якщо призов до війська відновлять, в армію варто залучати більше жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: