У Польщі на честь загиблого від нападу мігрантів прикордонника назвуть підрозділ

Четвер, 25 липня 2024, 17:04 - Олег Павлюк

Міністерство національної оборони Польщі розпорядилось назвати формування Сил територіальної оборони, яке охороняє кордон, на честь прикордонника Матеуша Сітека, що загинув на початку червня через завдані мігрантом ножові поранення.

[SOURCE]Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

Рішення про вшанування пам'яті польського солдата Сітека, який загинув у результаті нападу мігрантів на польсько-білоруському кордоні, ухвалив міністр національної оборони Владислав Косіняк-Камиш.

Сікорський пояснив, з чим пов’язано зменшення кількості мігрантів на кордоні з Білоруссю

За інформацією RMF FM, іменем сержанта Матеуша Сітека назвуть Компонент охорони кордону – складову Сил територіальної оборони, який підтримує прикордонників в охороні прикордонної стіни. У ньому раніше служив і загиблий.

Нагадаємо, наприкінці травня Сітека поранили ножем, прикріпленим до довгої палиці, під час штурму мігрантами кордону з боку Білорусі. Чоловік від отриманих травм помер 6 червня.

Прокуратура встановила, що йшлось про навмисне вбивство, здійснене вихідцем з Близького Сходу за мовчазної згоди білоруських служб. Польські служби вже встановили, хто є виконавцем убивства. Зараз він перебуває в Білорусі під захистом режиму Лукашенка.

Цей інцидент наклався на загальне зростання напруженості на білорусько-польському кордоні через міграційний тиск.