З Британії в Україну прямують 50 авто, які лондонці здали на утилізацію через ековимоги

фото
Новини — П'ятниця, 26 липня 2024, 07:44 —

З Лондона в Україну вирушив конвой з 50 автомобілів, які подарували звичайні британці або які здали на утилізацію у рамках програми боротьби зі шкідливими викидами.

Як пише "Європейська правда", про це розповів у своїх соцмережах посол України у Британії, генерал Валерій Залужний. 

Конвой з 50 автомобілів вирушив у довгу дорогу до України від будівлі посольства у Лондоні. 

Фото: Посольство України у Британії
Фото: Посольство України у Британії

Йдеться про авто, подаровані британцями на користь України і такі, що в іншому разі були б списані на металобрухт за програмою утилізації ULEZ через те, що вже не відповідають останнім екологічним вимогам. Наприкінці минулого року у Британії домовилися передавати такі транспортні засоби на потреби України.

Реклама:
Фото: Посольство України у Британії
Фото: Посольство України у Британії

На церемонію відправлення автомобілів прийшли британці, які долучилися до ініціативи, а також депутати британського парламенту, заступник мера Лондона та керівники кількох гуманітарних проєктів. 

З українського боку на церемонію відправлення запросили боксера Олександра Усика і відомого футболіста Олексія Михайліченка. 

"Я вдячний всім, хто підтримав цю ініціативу, і закликаю кожного, хто має таку можливість, передати своє авто Україні через програму ULEZ. Ці автомобілі – чиїсь врятовані життя та суттєва допомога нашій країні у боротьбі з наслідками російської агресії. Разом ми можемо зробити більше", – зазначив Валерій Залужний. 

Нагадаємо, рішення про передачу Україні авто, які британці здають у рамках програми ULEZ, супроводжувалося суперечками.

Зокрема, мер Лондона Садік Хан спершу виступав проти, заявивши, що для цього є юридичні перешкоди і це нівелює ефект від вилучення авто з користування у Британії. Згодом під тиском членів уряду Хан змінив свою думку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: