Французька залізниця заявила про низку умисних пошкоджень мережі

Новини — П'ятниця, 26 липня 2024, 09:55 —

Оператор французької залізниці SNCF заявив, що вночі на мережі залізниці скоїли цілу низку умисних пошкоджень у різних місцях; інциденти припали на перший день Олімпійських ігор.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

SNCF опублікувала комюніке, в якому зазначає, що у ніч на 26 липня зазнала "декількох одночасних зловмисних вчинків". Пошкоджень зазнали три швидкісних гілки – у напрямку Атлантичного океану, а також північна та східна. 

"Були скоєні умисні підпали, щоб пошкодити наше обладнання… Гілка південно-східного напрямку не постраждала, зловмисним діям запобігли", – заявили у компанії, додавши, що на місце вирушили фахівці, щоб визначити масштаби проблем.

Реклама:

Спершу вранці стало відомо про проблему на гілці західного напрямку, через що на Монпарнаському вокзалі застрягли сотні пасажирів. У підсумку два потяги все ж вирушили в дорогу з кількагодинною затримкою.

Міністерка спорту Амелі Удеа-Кастера, одна з головних відповідальних в уряді за Олімпіаду, заявила, що нічні події на залізниці схожі на скоординовану диверсію, та "найсуворішим чином" засудила ці дії.

Нагадаємо, з 26 липня у Парижі офіційно починаються Олімпійські ігри. Мешканців французької столиці через це очікують численні незручності – будуть недоступні низка вулиць у центрі, можуть перекривати кільцеву дорогу Парижа, а сотням ресторанів у центрі довелося згорнути свої тераси. 

Міжнародні змагання будуть супроводжуватися масштабними заходами безпеки, а деякі делегації, зокрема ізраїльську команду, будуть охороняти цілодобово. 

Цього тижня неофіційно стало відомо про затримання у Парижі вихідця з Росії, який міг готувати неприємності під час Олімпіади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: