У Литві розглядають плани масової евакуації цивільних у разі військового сценарію

Новини — П'ятниця, 26 липня 2024, 10:23 —

У Литві міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте та представники Міноборони, Міністерства транспорту та комунікацій, Національного центру управління в кризових ситуаціях та інших установ обговорили питання масової евакуації населення у разі військового сценарію.

Про це повідомила пресслужба МВС Литви, пише "Європейська правда".

Відомства узгодили свої обов'язки та завдання щодо підготовки до евакуації населення, а від муніципалітетів наразі очікуються конкретні дані про можливості та потреби.

Як зазначено, на початку липня МВС звернулося до муніципалітетів з планом евакуації та попросило їх протягом 1,5 місяців оцінити свої можливості та потреби для її реалізації.

Реклама:

Після того як план евакуації буде доопрацьований, нова редакція опису порядку організації евакуації населення буде затверджена постановою уряду.

Концепція також буде протестована під час національних навчань з цивільного захисту.

Раніше стало відомо, що Литва планує провести загальнонаціональні навчання з евакуації населення з метою підвищення готовності країни до надзвичайних ситуацій.

Також в адміністрації литовського президента не виключили, що через будівництво нових полігонів жителів деяких муніципалітетів доведеться переселити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: