ЗМІ неофіційно дізналися, як саме пошкодили три гілки залізничних експресів у Франції

Новини — П'ятниця, 26 липня 2024, 11:36 —

Невідомі диверсанти, через яких паралізовано рух на трьох швидкісних гілках залізниці між Парижем і регіонами у перший день Олімпіади, порізали кабелі та підпалили важливу інфраструктуру.

Як пише "Європейська правда", такі деталі наводить BFMTV, посилаючись на джерело, обізнане з ходом розслідування.

Ціллю зловмисників стали сигналізаційні шафи та кабелі.

На гілці, що сполучає Париж з північчю країни, в районі міста Аррас порізали кабелі та підпалили елементи інфраструктури. 

Реклама:

На швидкісній гілці від Парижа у напрямку Атлантичного океану схожим чином здійснили підпал в районі міста Куртален.

Два аналогічних пошкодження знайшли на східній швидкісній гілці – між вокзалом Мез та комуною Ляморвіль та між Пані-сюр-Мозель та комуною Ляморвіль. 

На південно-східній гілці диверсантів помітили на ділянці залізниці, що проходить територією департаменту Йонн, та завадили їм реалізувати задум. 

Нагадаємо, вранці 26 липня сотні пасажирів у Парижі з’ясували, що їхні експреси не можуть відправитися. Згодом оператор залізниці SNCF заявив, що вночі на мережі залізниці скоїли низку умисних пошкоджень у різних місцях; інциденти припали на перший день Олімпійських ігор.

Вже кілька посадовців заявили, що усі ознаки вказують на цілеспрямовану диверсію. Внаслідок цих пошкоджень можуть зірватися плани близько 800 тисяч пасажирів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: