До Сейму Польщі повторно внесли законопроєкт про декриміналізацію абортів

Новини — П'ятниця, 26 липня 2024, 17:27 —

До польського Сейму в п’ятницю, 26 липня, вдруге подали проєкт поправок до Кримінального кодексу, який передбачає часткову декриміналізацію абортів – після того, як голосування за нього провалили з різницею в кілька голосів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF FM.

Законопроєкт про часткову декриміналізацію абортів подали депутати від "Лівиці", "Громадянської платформи", "Польщі-2050" та один депутат від Польської селянської партії.

Це той самий проєкт, який Сейм відхилив під час голосування 12 липня. Рішення тоді провалили 218 голосами "проти", тоді як 215 депутатів його підтримали і ще два – утримались.

Реклама:

Документ пропонує скасувати два положення Кримінального кодексу, що стосуються абортів за згодою жінки.

Туск звільнив заступника міністра, який ігнорував голосування за легалізацію абортів

У результаті не передбачатиме кримінальної відповідальності переривання вагітності під час строку менш як 12 тиждень, а також у разі "високої ймовірності тяжких і незворотних вад розвитку плоду або невиліковної хвороби, що загрожує його життю".

"Запропонована форма законопроєкту під час роботи комісії отримала схвалення Міністерства юстиції", – йдеться в пояснювальній записці.

Дата повторного голосування за документ у Сеймі наразі невідома.

Опитування свідчать, що більшість поляків підтримують дозвіл на аборти в разі серйозної загрози для життя матері або її здоров’я, а також за наявності вад плоду.

Читайте також: Аборти, які розкололи владу Польщі: чому коаліція Туска тріщить через "традиції".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: