Трамп пообіцяв "любим християнам", що після 2024 року "їм не треба буде голосувати"

відео
Новини — Неділя, 28 липня 2024, 09:42 —

Демократи розкритикували кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа після того, як він у промові на християнському заході пообіцяв, що після виборів 2024 року їм "не треба буде голосувати".

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на The Washington Post.

На завершення промови на зібранні християн у місті Вест-Палм-Біч штату Флорида Трамп сказав: "Християни, виходьте і голосуйте, тільки цього разу. Вам більше не треба буде цього робити!"

"Люблю вас, християни, мої любі християни! Ви повинні вийти і проголосувати. Через чотири роки вам не доведеться голосувати знову. Ми зробимо так, що вам не доведеться голосувати", – додав кандидат-республіканець, не уточнивши, що має на увазі.

Реклама:

Демократи потрактували заяви Трампа як сигнал про те, яким може бути його другий президентський термін – зокрема згадавши його обіцянки не бути диктатором, "за винятком першого дня" на посаді.

У кампанії Камали Гарріс висловлювання Трампа назвали "клятвою покінчити з демократією".

"Під час цієї кампанії він (Трамп. – Ред.) пообіцяв насильство, якщо програє, кінець наших виборів, якщо виграє, і припинення дії Конституції, щоб дати йому можливість стати диктатором і впровадити свій небезпечний порядок денний… в Америці", – заявили там.

Водночас представник Трампа Стівен Чунг наполіг, що коментарі республіканця насправді стосувалися того, як він об'єднає країну в разі перемоги на виборах президента США.

За словами Чунга, експрезидент "говорив про об'єднання країни і процвітання кожного американця, на противагу політичному середовищу, яке посіяло багато розбрату і навіть призвело до замаху на вбивство".

Дональд Трамп, як відомо, вважає сфальсифікованими результати виборів президента США у 2020 році, на яких він поступився демократу Джо Байдену. На нинішніх виборах він має шанси повернутись у Білий дім.

Дивіться також відео "ЄвроПравди" про те, що може означати перемога Трампа для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: