Президент Фінляндії про удар по "Оленьї": Треба звикати, що війна наблизиться до нас

Новини — Неділя, 28 липня 2024, 11:10 —

Фінський президент Александар Стубб на тлі удару по російському аеродрому "Оленья" в Мурманській області, що менш як за 200 кілометрів від кордону з Фінляндією, заявив, що прямих загроз безпеці країни немає.

Його слова цитує мовник Yle, повідомляє "Європейська правда".

Стубб сказав, що у зв’язку з ураженням російського аеродрому провів переговори з прем’єром Фінляндії Петтері Орпо і прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

"Основний меседж полягає в тому, що у нас немає причин для занепокоєння у Фінляндії. Ми тримаємо ситуацію під контролем і здатні реагувати", – сказав він.

Реклама:

Водночас, за словами фінського президента, фіни повинні звикнути до того, що війна наблизиться і до кордонів Фінляндії, адже "від Гельсінкі до Києва летіти зовсім недалеко".

"Ми повинні звикнути до того, що Україна повинна використовувати всі засоби, щоб виграти цю війну, і це також означає різні удари. І Росія буде продовжувати завдавати гібридних ударів", – прокоментував Стубб.

За даними українських ЗМІ, українські безпілотники пошкодили російський бомбардувальник Ту-22М3 на авіабазі "Оленья", розташованій менш ніж за 200 кілометрів від північно-східного кордону Фінляндії.

Раніше президент Фінляндії Александр Стубб зазначив, що саміт НАТО мав на меті передати Владіміру Путіну чіткий сигнал: його війна в Україні зазнала фундаментального краху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: