У Франції почали розслідування через погрози ізраїльським олімпійцям

Неділя, 28 липня 2024, 18:30 - Олег Павлюк

Прокуратура Франції розпочала розслідування за фактом погроз смерті трьом ізраїльським спортсменам після того, як на адресу олімпійської делегації Ізраїлю надіслали відповідні електронні листи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

За дорученням міністра внутрішніх справ Парижа Жеральда Дарманена розслідуванням інциденту займатиметься національний орган по боротьбі з ненавистю в Інтернеті, пояснили в прокуратурі Парижа.

Наразі слідство не встановило жодного зв'язку між погрозами та Іраном або іншою іноземною державою. Також немає зв'язку між інцидентом і незаконним витоком приватних даних ізраїльських спортсменів, про який стало відомо напередодні.

У Франції затримали 15-річного підлітка, який погрожував президенту Ізраїлю

У четвер Ізраїль попередив Францію про потенційні загрози з боку підтримуваних Іраном угруповань проти ізраїльських спортсменів і туристів під час Олімпійських ігор у Парижі.

Французька поліція надає ізраїльським спортсменам цілодобову особисту охорону в Олімпійському селищі і під час поїздок на олімпійські об'єкти.

Франція розгорнула широкомасштабну операцію для охорони Олімпіади, залучивши до неї близько 18 тисяч військовослужбовців на додаток до регулярної поліції.