Французька залізниця успішно відновила роботу після "олімпійських" диверсій 

Новини — Понеділок, 29 липня 2024, 10:18 —

У понеділок ніяких скасувань залізничних експресів з Парижа не планується – оператор успішно усунув наслідки диверсій, влаштованих невідомими на трьох гілках у ніч перед відкриттям Олімпійських ігор. 

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда".

У неділю оператор залізниці SNCF оголосив про завершення ремонту всього обладнання на трьох швидкісних лініях залізниці, яке стало ціллю диверсантів. Фахівці працювали там безперервно з ранку п’ятниці. 

"Тестові випробування дали переконливі результати, лінії можна використовувати у звичайному режимі", – зазначив оператор. 

Реклама:

Вранці міністр транспорту Патріс Вергріт заявив у телеефірі, що курсують вже "усі потяги" і тисячі пасажирів, які планували поїздки на понеділок, не повинні мати проблем.

Він також скоригував оцінку проблем внаслідок диверсій: якщо спершу казали про зірвані плани до 800 тисяч пасажирів, у підсумку скасованими виявились рейси 100 тисяч мандрівників, а решта змогли здійснити поїздку. 

Вергріт додав, що розслідування диверсій триває, над справою працюють близько 50 слідчих. 

Французькі слідчі схиляються до того, що за диверсіями на залізниці минулого тижня, які збіглися з церемонією відкриття Олімпійських ігор, стоять ліві екстремісти.

Читайте також: Олімпіада під загрозою терактів: як Франція захищає змагання від ісламістів та агентів РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: