Байден пояснив свій втомлений вигляд на дебатах: "засинав" після перельотів

Новини — Середа, 3 липня 2024, 09:13 —

Президент США Джо Байден ще раз визнав свій поганий виступ на дебатах із Дональдом Трампом та пояснив, що почувався зле після серії авіаперельотів і зміни часових поясів.

Про це повідомляє Reuters, пише "Європейська правда". 

Під час виступу на події у рамках кампанії у Вірджинії Байден ще раз визнав, що не найкращим чином показав себе на дебатах. 

"То був не мій найкращий вечір, але річ у тім, що я вчинив не дуже розумно. Я вирішив пару разів облетіти світ, перетнути із сотню часових поясів перед тим, як пішов на дебати. Я не дослухався до команди, потім повернувся і мало не заснув на сцені", – розповів Байден.

Реклама:

"Це не виправдання, але це пояснення", – додав він. 

Байден у червні літав до Франції та Італії окремими поїздками з інтервалом приблизно у два тижні, мав нічний переліт із саміту Групи семи в Італії до Лос-Анджелеса 15 червня, а потім повернувся до Вашингтона. Перед дебатами 27 червня він провів шість днів у Кемп-Девіді. 

Раніше у Білому домі пояснили невпевненість Байдена тим, що у нього була застуда, проте президент в останніх коментарях цього не згадав. 

Як повідомляють, серед демократів наростають сумніви з приводу того, чи не буде програшним підходом повторно висувати кандидатуру Джо Байдена на посаду президента у 2024 році і понад 20 членів Палати представників думають закликати його знятися, якщо у наступні дні він буде виглядати невпевнено. 

У перших своїх коментарях після резонансних дебатів із Трампом Байден визнав свій поганий виступ, але сказав, що йти з перегонів не планує.

Читайте також: Непозбувний Джо: як у США розгорілася дискусія про заміну Байдена на виборах та що цьому заважає

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: