Новий посол України у Чехії офіційно почав роботу

Новини — Середа, 3 липня 2024, 09:26 —

Новий посол України у Чехії Василь Зварич з 2 липня офіційно розпочав роботу на цій посаді.

Як пише "Європейська правда", про це він повідомив у своєму X (Twitter).

Василь Зварич, який до цього був послом у Польщі, опублікував фото з церемонії вручення вірчих грамот президенту Чехії Петру Павелу, що за процедурою вважається офіційним початком роботи посла в країні. 

"Сьогодні мені випала велика честь вручити вірчі грамоти президенту Чехії. Щиро подякував йому за підтримку у цей скрутний час російської агресії. Перемога України буде перемогою також Чеської Республіки і всього вільного світу, гарантією сталого миру у Європі", – написав посол.

Чинний посол України у Чехії був призначений президентом Володимиром Зеленським менше двох тижнів тому. Посада посла в Празі не була заповнена майже два роки після того, як попередній посол Євген Перебийніс перейшов на посаду заступника міністра закордонних справ України.

У Варшаві Зварич працював послом з 2022 року, до цього він обіймав різні посади у посольстві в Польщі. Він також має досвід роботи в посольствах України в США і Туреччині.

Чеська сторона не раз просила Україну якнайшвидше призначити посла у Празі. В листопаді 2023-го голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Київ визначився з кандидатурою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: