Єрмак на зустрічі з Блінкеном обговорив саміт НАТО та енергобезпеку України

Новини — Середа, 3 липня 2024, 10:30 —

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на брифінгу у Вашингтоні заявив речник Державного департаменту Ведант Пател.

За словами представника Держдепу, вони обговорили низку питань, зокрема майбутній Вашингтонський саміт НАТО та наміри членів Альянсу наблизити Україну до членства, а також допомогти зміцнити здатність України захистити себе від російської агресії.

Він вказав, що вони також обговорили енергетичну безпеку та поточні зусилля країн G7, спрямовані на підвищення стійкості енергетичної мережі та енергетичних систем України.

Реклама:
ЗМІ: На Україну на саміті НАТО чекають "хороші новини" щодо ППО

"Держсекретар також привітав пана Єрмака з його історичною підтримкою (з боку інших країн) на Глобальному саміті миру", – зауважив Пател.

Крім того, додав представник Держдепу, Блінкен відзначив "міцну та історичну оборону" Україною своїх північних та східних регіонів від російських наступальних дій.

Нещодавно у Державному департаменті США заявили, що не обговорюють жодні формулювання із майбутнього комюніке саміту НАТО у Вашингтоні на тлі поширених у пресі повідомлень про суперечки стосовно того, як буде сформульований пункт про членство України. 

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що сподівається на закріплення в рішенні Вашингтонського саміту НАТО формулювання про незворотність євроатлантичного курсу України.

Читайте також: Міст замість запрошення: що може отримати Україна на саміті НАТО у Вашингтоні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: