Дві третини українців вважають вступ до ЄС і НАТО рівнозначно важливими

Опитування
Новини — Середа, 3 липня 2024, 13:58 —

Дві третини українців вважають, що вступ до Євросоюзу і НАТО рівнозначно важливі для майбутнього країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати українського блоку опитування на замовлення Європейської ради з міжнародних відносин, що проводилося загалом у 15 країнах. Збір даних проводився у травні 2024 року. 

На запитання про те, чи для України більш важливий вступ до ЄС, чи до НАТО, майже дві третини респондентів – 64% – сказали, що вважають обидва напрямки однаково важливими.

 

Окрім цього переважаючого варіанту, 15% дали відповідь "ні те, ні інше", 12% вважають важливішим вступ до НАТО і 7% – до ЄС. Ще 2% не визначилися з відповіддю. 

Реклама:

Також в опитуванні поставили запитання, чи вважають респонденти прийнятним вступ до НАТО за умови, що Україна змириться із втратою окупованих територій. Семеро з десяти респондентів вважають це більшою чи меншою мірою неприйнятним.

 

При цьому, 45% відповіли, що готові змиритися з втратою частини території, але зберегти суверенітет, сильні збройні сили та геополітичну свободу України і можливість вступити до ЄС або НАТО. 

26% на це питання відповіли, що погодились би з деокупацією в обмін на "демілітаризацію", вимушений нейтралітет і відмову від вступу до ЄС.

 

"Європейська" частина опитування засвідчила, що більшість європейців вважають найбільш ймовірним сценарієм завершення війни мирні домовленості, а не перемогу України. При цьому більшість виступають за збільшення військової допомоги Україні.

Також опитування показало значну розбіжність поглядів на те, чи стане позитивом вступ України до ЄС – залежно від країни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: