ЗМІ: Італія планує замовити у Rheinmetall танків на 20 млрд євро

Новини — Середа, 3 липня 2024, 14:04 —

Італія планує придбати сотні танків у компанії Rheinmetall, що стане найбільшим замовленням німецького оборонного концерну на суму близько 20 мільярдів євро.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters з посиланням на видання Handelsblatt.

Згідно з анонімним джерелом в оборонній галузі, італійський уряд має намір придбати щонайменше 350 бойових броньованих машин Lynx та понад 200 танків Panther в межах замовлення, розподіленого на 15-річний період.

Концерн не спростував цю інформацію, коли його попросили про коментар, та заявив, що прокоментує повідомлення в належний час.

Реклама:

У червні джерело, близьке до цього питання, повідомило, що італійська оборонна й аерокосмічна група Leonardo веде переговори з Rheinmetall про створення стратегічного альянсу з виробництва танків.

Представник Leonardo відмовився коментувати інформацію Handelsblatt, заявивши, що це питання знаходиться в компетенції італійського уряду.

Нещодавно Rheinmetall оголосив про отримання найбільшого в історії компанії замовлення на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів для Бундесверу.

Раніше стало відомо, що Rheinmetall інвестує понад 180 млн євро у будівництво заводу з виробництва боєприпасів у Литві.

Перед цим компанія отримала велике замовлення на артилерійські боєприпаси від країни-члена НАТО на суму майже 300 млн євро.

Водночас Rheinmetall оголосив, що отримає понад 130 млн євро від Європейського Союзу на збільшення виробництва боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: