У Британії чоловіка визнали винним у плануванні нападу на військову базу

Новини — Середа, 3 липня 2024, 15:08 —

У Великій Британії чоловіка визнали винним у плануванні нападу на військову базу після того, як його арештували з вибуховим пристроєм на території лікарні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Мохаммеда Фарука засудили за підготовку терористичних актів після судового розгляду в Королівському суді Шеффілда, що на півночі Англії.

За словами голови контртерористичного підрозділу Королівської прокурорської служби Бетан Девід, з історії його пошуків в Інтернеті стало відомо, що серед іншого проводив ретельне дослідження військової бази Менвіт Гілл з метою потенційного нападу.

Реклама:

Як стверджують прокурори, його арештували біля лікарні у місті Лідс, де він раніше працював студентом-медбратом, після того, як показав громадянину пістолет та сказав, що "хоче всіх вбити".

Поліція, яка прибула на місце події, виявила в сумці Фарука скороварку з прикріпленими до неї дротами, яку експерти з утилізації бомб визнали справжнім вибуховим пристроєм.

Раніше 28-річного чоловіка визнали винним у володінні вибуховими речовинами з метою загрози життю, володінні вибуховими речовинами за підозрілих обставин, володінні інформацією, яка може бути корисною для терористів, та інших злочинах.

Раніше ЗМІ повідомили, що кілька військових баз США в Європі були переведені в стан підвищеної бойової готовності на вихідних через побоювання терористичної атаки. 

Наразі не зрозуміло, які саме розвідувальні дані спричинили посилені заходи безпеки.

Водночас у Європі попереджали про потенційну терористичну загрозу, особливо напередодні Олімпійських ігор у Парижі в липні та під час цьогорічного чемпіонату Європи з футболу в Німеччині.

У Франції до заходів безпеки вирішили залучити військових із низки партнерських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: