Два нові опитування після дебатів принесли погані новини Байдену

Новини — Середа, 3 липня 2024, 15:15 —

Два нові опитування, проведені після "дуелі" президента Джо Байдена з Дональдом Трампом на дебатах, принесли невтішні новини для демократів та їхнього потенційного кандидата.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

Опитування, проведене Саффолкським університетом і USA TODAY, опубліковане у вівторок, показало, що Трамп випереджає Байдена на 3 відсоткових пункти у виборчому списку з шести кандидатів. В опитуванні, проведеному місяць тому, обидва кандидати були на рівних.

Ще одне опитування, проведене SSRS для CNN, також показало, що Трамп має перевагу в 6 відсоткових пунктів над президентом, що не змінилося в порівнянні з попереднім опитуванням. 

Реклама:

Однак 56% демократів і зареєстрованих виборців, що симпатизують демократам, відзначили, що їхня партія має кращі шанси на перемогу з іншим кандидатом, а не з Байденом.

ЗМІ: Гарріс вважають першим кандидатом на заміну Байдена у разі його зняття з виборів

В кампанії Байдена заявили, що інші опитування, включаючи внутрішні, показали, що після дебатів президент перебуває на рівні з Трампом чи випереджає його. Також вони зауважили, що медійне висвітлення дебатів президента Барака Обами у 2012 році спричинило "велике, але тимчасове зниження в опитуваннях."

Трохи більше ніж три чверті виборців у новому опитуванні CNN вважають, що Трамп краще виступив на президентських дебатах, порівняно з 23% за Байдена.

Виборці в опитуванні USA TODAY також вважають Трампа явним переможцем дебатів: 50% опитаних вважають, що колишній президент переміг, порівняно з 11% за Байдена. 28% не підтримали жодного з кандидатів.

Проте 44% тих, хто дивився президентські дебати, кажуть, що дебати не вплинули на їхнє рішення, за кого голосувати, згідно з опитуванням USA TODAY. Приблизно третина каже, що вони збільшили ймовірність того, що вони проголосують за Трампа, тоді як 10% кажуть, що дебати схилили їх на бік Байдена.

Переважна більшість виборців – 75% – вважають, що демократи мають більше шансів виграти посаду президента у 2024 році, якщо хтось інший, а не Байден, буде номінантом від партії, згідно з опитуванням CNN.

Нагадаємо, у вівторок депутат Палати представників від Демократичної партії Ллойд Доггетт першим у партії публічно закликав Байдена відмовитися від балотування на другий термін.

За даними ЗМІ, серед лояльних до президента США Джо Байдена однопартійців наростають сумніви з приводу того, чи не буде програшним підходом повторно висувати його кандидатуру.

Читайте також: Непозбувний Джо: як у США розгорілася дискусія про заміну Байдена на виборах та що цьому заважає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: