Керівна партія Греції вигнала депутата, який почубився з працівником аеропорту

Середа, 3 липня 2024, 19:00 - Іванна Костіна

Керівна правоцентристська партія Греції в середу вигнала депутата і колишнього міністра, який, як стверджується, вдарив працівника аеропорту, який не дозволив йому сісти на внутрішній рейс, на який він запізнився.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

Лефтерис Авгенакіс, який обіймав посади міністра спорту та сільського господарства, вибачився за інцидент, що стався на початку цього місяця в міжнародному аеропорту Афін. Він заперечив застосування фізичного насильства до працівника, заявивши, що мала місце лише "словесна напруга".

У соціальних мережах з'явилося відео з камери спостереження, на якому нібито видно, як Авгенакіс, депутат від партії "Нова демократія" прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса, намагався вирвати телефон співробітника під час сварки.

Він сказав, що зробив це, тому що хотів поговорити з керівництвом працівника "з останньої спроби", щоб встигнути на рейс, на який він запізнився.

Спікер парламенту Константінос Тассулас наклав двотижневу заборону на відвідування Авгенакісом законодавчих засідань, назвавши його поведінку в аеропорту "неприйнятною".

"Я знаю, що (Авгенакіс) публічно вибачився, але я не можу прийняти вибачення", – сказав Тассулас.

Авгенакіс представляє виборчий округ на південному острові Крит. У середу він заявив, що залишиться в парламенті як незалежний депутат і не збирається складати мандат.

Після його вигнання "Нова демократія" матиме 157 депутатів у 300-місцевому парламенті.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс після виборів до Європарламенту провів перестановки у своєму уряді, залишивши на своїх місцях міністрів закордонних справ та фінансів.