Поляку, який вдарив прем’єрку Данії, висунули офіційне звинувачення

Новини — Середа, 3 липня 2024, 19:09 —

Поляку, який минулого місяця напав на прем’єрку Данії Метте Фредеріксен, висунули офіційне звинувачення.

Про це повідомив адвокат підозрюваного Генрік Карл Нільсен, пише "Європейська правда" з посиланням на АР.

За словами Нільсена, чоловікові, імені якого не називають, було пред'явлено звинувачення в нападі на державного службовця або особу, яка виконує громадський обов'язок. 

Адвокат відзначив, що нападник не визнає себе винним і нічого не пам'ятає про цей епізод.

Реклама:

Якщо підозрюваного визнають винним, йому загрожує штраф або до восьми років ув'язнення. Судовий розгляд справи призначено на 6 і 7 серпня в Копенгагені. 

Данські ЗМІ повідомляють, що чоловік, ймовірно, перебував під впливом наркотиків і був у стані алкогольного сп'яніння під час інциденту, що стався пізно ввечері 7 червня.

Того вечора 39-річний громадянин Польщі підійшов до Фредеріксен на площі в центрі Копенгагена і вдарив її у праве плече.

Незабаром після цього Фредеріксен доставили в лікарню для обстеження, і вона скасувала свою робочу програму на наступні дні, в тому числі свою появу на заходах, пов'язаних з виборами до Європейського парламенту. Однак в цілому прем’єрка серйозно не постраждала.

Нападник у суді заявляв, що вважає Фредеріксен "дійсно хорошим прем'єр-міністром", і що він був "позитивно здивований", побачивши її на вулиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: