Британія радить своїм громадянам їхати з Лівану через загрозу ескалації

Вівторок, 30 липня 2024, 09:49 - Марія Ємець

В уряді Великої Британії вчергове порадили своїм громадянам на території Лівану за можливості виїхати з країни та утримуватись від поїздок туди через непередбачувану ситуацію. 

Як пише "Європейська правда", оголошення про це МЗС країни розмістило наприкінці доби 29 липня.

Міністерство закордонних справ закордонних справ Британії вже тривалий час тому розмістило попередження із закликом утриматися від будь-яких поїздок до Лівану, а цього тижня нагадало про нього на тлі зростання напруги після удару з території Лівану по підконтрольних Ізраїлю Голанських висотах.

"Закликаємо громадян Британії виїздити з Лівану і не подорожувати до цієї країни. Ситуація розвивається дуже швидко. Співробітники МЗС цілодобово працюють над тим, щоб подбати про безпеку наших громадян", – зазначив міністр закордонних справ Девід Леммі. 

Очільник МЗС Італії також закликав італійських громадян виїздити з Лівану.  

Нагадаємо, 27 липня внаслідок удару з території Лівану по селищу на Голанських висотах загинули щонайменше 12 людей, переважно діти. 

Ізраїль та США стверджують, що удар здійснило підтримуване Іраном терористичне угруповання "Хезболла", що базується на півдні Лівану. Угруповання заперечує причетність до удару.

Низка країн засудили удар, у тому числі Франція та Німеччина, а також топдипломат ЄС Жозеп Боррель.

Цей інцидент додатково посилив напругу у регіоні та підживив побоювання про наближення війни між Ізраїлем та "Хезболлою".