Молдова спростувала фейк про "видачу чоловіків призовного віку" Україні

Новини — Вівторок, 30 липня 2024, 15:53 —

У Молдові назвали фейком поширювану в російських соцмережах заяву міністра закордонних справ Міхая Попшоя про нібито видачу Україні чоловіків призовного віку.

Як пише "Європейська правда" спростування поширила пресслужба молдовського уряду у вівторок, 30 липня.

Деякі російські Telegram-канали поширили нібито заяву голови МЗС Молдови про те, що Кишинів співпрацюватиме з Україною у питанні "видачі українців".

"Заява, яку неправдиво приписують Міхаю Попшою, поширює сфабриковані факти і говорить про теми в діалозі та двосторонніх відносинах між Молдовою та Україною, яких не існує", – стверджують у молдовському уряді.

Реклама:

Там наголошують, що міністр ніколи не робив таких заяв, а їхнє поширення "є частиною цілеспрямованої дезінформаційної кампанії, спрямованої проти Республіки Молдова з метою створення розколу або надсилання неправильних повідомлень громадськості".

Молдові вже не раз довелось спростовувати подібні російські фейки, зокрема про "оголошення мобілізації" та "транзит F-16 для України".

В українському уряді раніше казали, що не будуть вимагати від європейських країн видачі чоловіків призовного віку, та й їхнє законодавство такого не передбачає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: