США покарали китайські компанії, які допомагають Ірану з дронами і ракетами

Новини — Вівторок, 30 липня 2024, 18:19 —

Міністерство фінансів США наклало санкції на п'ятьох фізичних та сімох юридичних осіб з Ірану, Китаю та Гонконгу, причетних до розвитку ракетної і дронової програми іранського Міністерства оборони.

Про це, як пише "Європейська правда", американський Мінфін повідомив у вівторок, 30 липня.

Люди та компанії, що потрапили під останні санкції США, брали участь у закупівлі акселерометрів і гіроскопів, які використовуються для систем наведення, навігації та управління в програмах балістичних ракет і безпілотників Ірану.

Серед них згадані підставна китайська компанія Beijing Shiny Nights Technology Development Company та іранська – Electro Optic Sairan Industries.

Реклама:

"Безрозсудне розповсюдження Іраном своїх балістичних ракет і БПЛА загрожує подальшою нестабільністю і ставить під загрозу життя цивільного населення як в регіоні, так і в усьому світі", – прокоментував заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Він наголосив, що США продовжуватимуть накладати санкції на тих, "хто сприяє Ірану у виробництві смертоносної зброї".

Оприлюднені у вівторок санкції є останніми в низці рішень Міністерства фінансів і Державного департаменту США, спрямованих на покарання причетних до розвитку ракетної та дронової програм Ірану.

Серед них були і кроки, які мали на меті запобігти переданню іранських дронів Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: