Прем’єрка Італії: Не думаю, що Китай зацікавлений підтримувати промисловість РФ

Новини — Вівторок, 30 липня 2024, 19:13 —

Італійська прем’єр-міністерка Джорджія Мелоні заявила, що під час зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпінем у Пекіні "досить чітко порушила" питання підтримки Китаєм загарбницької війни Росії в Україні.

Про це вона сказала журналістам на пресконференції у вівторок, 30 липня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Rai News.

За словами Мелоні, під час зустрічі з китайськими візаві "ми досить чітко порушили питання" підтримки Росії з боку Китаю, "намагаючись разом обміркувати те, які інтереси є у кожного".

"Я думаю, що Китай не зацікавлений на даному етапі в підтримці промислового потенціалу Росії, навіть якщо, як ми знаємо, він не втручається безпосередньо", – додала вона.

Реклама:

Голова італійського уряду висловила сподівання, що Китай може "може відігравати провідну роль" у вирішенні війни в Україні.

"Президент Сі вчора сказав, що Китай завжди працює над мирним співіснуванням між народами, і тут я хотіла б бачити кроки, які робляться в цьому напрямку", – пояснила Мелоні.

Італійська прем’єрка напередодні провела переговори з китайським лідером Сі Цзіньпінем, які також стосувались російського вторгнення в Україну.

Перед тим вона оголосила про наміри "перезавантажити" економічні відносини з Пекіном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: