Диктатор Лукашенко вирішив помилувати засудженого до страти німця

Новини — Вівторок, 30 липня 2024, 19:35 —

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко вирішив помилувати громадянина Німеччини Ріко Крігера, засудженого до страти нібито через роботу на "українські спецслужби".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на БЕЛТА.

Пропагандистське інформагентство Білорусі стверджує, що Крігер через адвоката звернувся до Лукашенка з проханням про помилування, і той "з урахуванням усіх обставин" задовольнив його.

Причини такого кроку не повідомляються, але наявні у "Європейської правди" дані дозволяють припустити, що помилування Крігера може бути пов'язане з обміном ув'язнених, який зараз обговорюється між Росією, Білоруссю та кількома західними державами.

Реклама:

Про смертний вирок Ріко Крігеру в Білорусі стало відомо 19 липня.

Берлін підтримує зв'язок із засудженим до страти німцем у Білорусі

Громадянина Німеччини засудили до смертної кари через нібито "незаконні дії щодо вогнепальної зброї", пошкодження транспорту або шляхів сполучення, створення "екстремістського" формування чи участь у ньому, агентурну діяльність, найманство та акт тероризму.

З неофіційних джерел незалежні білоруські ЗМІ дізнались, що справа Крігера стосується нібито причетності до білоруського полку імені Калиновського, який воює в Україні. Чоловіка затримали ще минулого року, перед тим він був медиком у німецькому Червоному Хресті.

На одному з телеканалів режиму Лукашенка минулого тижня показали інтерв'ю з Крігером, який стверджував, що його "завербувала" Служба безпеки України для допомоги в "підготовці терактів" у Білорусі, та просив про помилування. 

Режим Лукашенка в Білорусі відомий репресіями проти опозиції та активістів, які значно посилились після протестів 2020 року проти фальсифікації результатів президентських виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: