У Марселі розслідують крадіжку комп'ютерів із секретними даними про АЕС

Новини — Вівторок, 30 липня 2024, 20:17 —

Прокуратура французького міста Марсель розслідує викрадення п’ятнадцяти комп’ютерів, які можуть містить коди доступу та плани атомних електростанцій Франції.

Про це відомство сказало у відповідь на запит Le Figaro, повідомляє "Європейська правда".

Комп’ютери викрали в офісі компанії Endel, розташованого у 8-му окрузі Марселя. Це субпідрядник Електроенергетичної компанії Франції (EDF), що спеціалізується на промисловому обслуговуванні деталей, які використовуються на французьких атомних електростанціях.

Співробітники Endel помітили крадіжку лише в понеділок вранці. Французька поліція виявила, що зникло близько п'ятнадцяти комп'ютерів, які містили конфіденційні дані, що належали компанії.

Реклама:

Як повідомили Le Figaro джерела в поліції, комп’ютери могли містили секретні дані про французькі ядерні об'єкти – імовірно, коди доступу і карти об'єктів. Крадіжку здійснили непомітно, імовірно, минулими вихідними.

У відповідь на запит Le Figaro в прокуратурі Марселя підтвердили, що вже розпочали розслідування "крадіжки з місця, де зберігаються товари, цінності або предмети". Наразі не відомі ані мотив злочину, ані його ймовірні виконавці.

Франція є одним із найбільших виробників атомної енергетики в Європі та світі, на неї припадає близько 70% усієї внутрішньої генерації країни.

Минулого року, нагадаємо, ЗМІ повідомили про численні проблеми з кібербезпекою на атомному комплексі Селлафілд – наймасштабнішому подібному об’єкті у Великій Британії, де розташоване найбільше у світі сховище радіоактивного плутонію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: