У Словенії завершили суд над парою шпигунів з Росії, ЗМІ пишуть, що їх везуть на обмін

Новини — Середа, 31 липня 2024, 18:03 —

Окружний суд Любляни у середу, 31 липня, оголосив вирок росіянам Артему та Анні Дульцевим, яких затримали наприкінці 2022 року і звинуватили у шпигунстві на користь Москви.

Про це йдеться в заяві суду, яку цитує "Європейська правда".

Суд ухвалив призначити обом росіянам покарання у вигляді одного року і п'яти місяців позбавлення волі за шпигунство та три місяці ув’язнення – за неправдиві свідчення.

Загальний термін ув’язнення для Дульцевих судді визначили як рік і сім місяців – приблизно стільки ж, скільки вони пробули під вартою в Словенії. Додатково подружжя постановили депортувати з країни та заборонити в’їзд на п’ять років.

Реклама:

Насамкінець суд постановив конфіскувати отримані злочинним шляхом доходи засуджених і скасував їхня тримання під вартою. Таким чином, після суду вони опинились на волі.

За інформацією порталу N1, звільнення Дульцевих є частиною більшої домовленості про обмін ув’язнених за участю Росії, Білорусі, США, Німеччини та, можливо, ще кількох країн. Обмін може відбутись уже в найближчі години, йдеться у матеріалі.

На це також вказує помилування в Білорусі громадянина Німеччини Ріко Крігера, засудженого до страти.

Нагадаємо, Дульцеві перебували у Словенії під виглядом громадян Аргентини. Їх затримали й помістили під варту в грудні 2022 року, звинувативши в співпраці з російською військовою розвідкою.

Справа про шпигунство навіть призвела до внутрішньополітичного скандалу в Словенії, коли прем’єра Роберта Голоба звинуватили у впливі на час затримання шпигунів, аби не затьмарити важливий для уряду референдум.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: