Бербок: РФ залишатиметься найбільшою загрозою в осяжному майбутньому

Новини — Четвер, 4 липня 2024, 13:45 —

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Росія залишатиметься найбільшою загрозою для безпеки і свободи в Європі в осяжному майбутньому, а також закликала до подальшої підтримки України з боку НАТО.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Tagesschau, вона сказала під час дебатів у Бундестазі, присвячених майбутньому саміту НАТО у Вашингтоні наступного тижня.

"Росія залишатиметься найбільшою загрозою для нашої безпеки і свободи в Європі в осяжному майбутньому", – зазначила Бербок. 

Вона додала, що Захід повинен вжити заходів для захисту свободи і демократії. 

Реклама:

"Ми не обирали цього. Ми не хотіли цього. Німеччина несе особливу відповідальність у цьому відношенні і зараз відновила втрачену довіру через свою політику щодо Росії. Ми не повинні змарнувати це під час бюджетних переговорів", – попередила міністерка, маючи на увазі поточну суперечку в коаліції щодо бюджету на 2025 рік.

Нагадаємо, ювілейний 75-й саміт НАТО проходитиме у Вашингтоні з 9 по 11 липня.

Десятки експертів у галузі зовнішньої політики в середу закликали членів НАТО уникати просування до членства України на саміті у Вашингтоні, попереджаючи, що це поставить під загрозу США і союзників та розвалить коаліцію.

Напередодні стало відомо, що союзники у НАТО досягли згоди щодо фінансування на військову допомогу для України наступного року у розмірі 40 млрд євро.

Нещодавно ЗМІ також повідомили, що на саміті оголосять про створення нової структури для координації всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі, що матиме назву "Допомога НАТО з безпеки і тренування для України" (NSATU).

Крім того, обговорюють створення посади спецпредставника у Києві для контролю за міжнародною координацією поставок зброї та навчань для українських Збройних сил під егідою НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: