Зеленський провів розмову з новим прем'єром Британії

Новини — Субота, 6 липня 2024, 08:21 —

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Кіром Стармером у день призначення його новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Як пише "Європейська правда", про це український лідер повідомив у X (Twitter).

Президент вказав, що привітав нового прем'єра з перемогою на виборах та побажав йому "успішно реалізувати очікування, які британський народ пов’язує з новим урядом".

"Я вдячний Кіру Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою", – зазначив Зеленський.

За його словами, вони скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці, зокрема підготовку безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великою Британією.

Кулеба провів розмову з новим главою МЗС Британії

Своєю чергою Стармер наголосив у X (Twitter), що боротьба України проти російської агресії "важлива для всіх нас".

"Підтримка Великої Британії залишається непохитною. Я з нетерпінням чекаю на зустріч з президентом Зеленським незабаром", – зазначив він.

Нагадаємо, у п'ятницю лідер Лейбористської партії Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії після зустрічі з королем.

Президент Володимир Зеленський раніше привітав Кіра Стармера та Лейбористську партію Великої Британії з переконливою перемогою на виборах.

Деталі про нового прем’єра Британії у статті: Головне про лідера лейбористів, що перемагають на виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: