Альянс Орбана отримав достатнє представництво для отримання статусу групи в Європарламенті

Новини — Неділя, 7 липня 2024, 08:49 —

До нового альянсу в Європарламенті, очолюваного прем'єром Угорщини Віктором Орбаном, приєдналась Данська народна партія і фламандська націоналістична партія "Vlaams Belang" ("Фламандський інтерес"), що дозволяє отримати статус групи в ЄП.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Наприкінці червня Орбан разом з австрійською ультраправою Партією свободи (FPOe) та центристською ANO колишнього прем'єр-міністра Чехії Андрея Бабіша заявив про свій намір сформувати нову парламентську групу ЄС під назвою "Альянс патріотів", пообіцявши "нову еру", яка "змінить європейську політику".

Після того, як Данська народна партія і "Vlaams Belang" оголосили про своє приєднання в суботу, "Патріоти за Європу" подолали поріг для набуття статусу групи в Європарламенті  – 23 депутати з семи країн.

Реклама:

Ще раніше до "Альянсу патріотів" приєднались нідерландська Партія за свободу (PVV) Герта Вілдерса, португальська ультраправа партія "Chega" ("Досить") та іспанська Vox, яка залишила групу "Європейських консерваторів і реформістів" (ЄКР) в Європарламенті для об'єднання з Орбаном.

Орбан заявив, що сторони зустрінуться в понеділок у Брюсселі.

До того часу Орбан дізнається, чи вирішило французьке "Національне об'єднання" увійти до його альянсу після другого туру парламентських виборів у Франції.

Якщо "Національне об'єднання" вирішить приєднатися до "Альянсу патріотів", воно стане найбільшою політичною силою в групі з 30 депутатами Європарламенту.

Італійська "Ліга" на чолі з Маттео Сальвіні також висловила зацікавленість у новому русі, але поки не підтвердила своєї участі.

Нещодавно повідомляли, що "Альянсу патріотів" не вдалося залучити польську "ПіС" та партію словацького прем’єра Роберта Фіцо. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: