У Франції після виборів сталися заворушення

Відео
Новини — Понеділок, 8 липня 2024, 08:58 —

У Франції після оголошення попередніх результатів другого туру парламентських виборів у кількох містах сталися заворушення.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro.

На площі Республіки у Парижі спалахнули жорстокі сутички, де банди в капюшонах намагалися спровокувати правоохоронців. За словами джерела видання у поліції, на площі зібрались 8 тисяч осіб.

Бунтарі кидали пляшки в поліцію та палили вуличні меблі й велосипеди. Одну людину арештували за те, що кидала в правоохоронців пляшки, зазначає Le Figaro.

Поліції довелося застосувати сльозогінний газ для того, щоб припинити заворушення.

За даними джерел, у місті Ренн під час неоголошеної та забороненої демонстрації було заарештовано 25 осіб. На півдні у Марселі демонстранти палили феєрверки та димові шашки.

В Ліоні між ультралівими активістами та поліцією сталося кілька сутичок.

За підсумками результатів другого туру дострокових парламентських виборів у Франції альянс лівих здобув перемогу, водночас друге місце отримав пропрезидентський блок, тоді як правопопулістське "Національне об'єднання" із соратниками опинився на третьому місці.

За даними міністерства внутрішніх справ країни, лівий "Народний фронт" отримав 182 місця, блок пропрезидентських сил Емманюеля Макрона "Разом" – 168, а ультраправе "Національне об'єднання" Марін Ле Пен та її союзників – 143.

Ці результати є сенсаційними, оскільки останні опитування свідчили, що "Нацоб'єднання" якщо і не отримає абсолютної більшості, то все ж стане партією з найбільшим представництвом у парламенті.

У першому турі  "Національне об’єднання" та їхні соратники набрали найбільше голосів, зі значним відривом від пропрезидентського блоку.

Читайте також: Помилка Макрона, перемога "друзів Путіна": чи може Франція уникнути влади ультраправих

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: