Проросійський Додон не балотуватиметься на виборах президента Молдови

Понеділок, 8 липня 2024, 13:55 - Андрій Синявський

Лідер Партії соціалістів Молдови, проросійський політик Ігор Додон дав зрозуміти, що не висуватиме свою кандидатуру на виборах президента цієї осені.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Newsmaker.

За його словами, Партія соціалістів (ПСРМ), яку він очолює, не висуватиме свого кандидата в президенти та підтримає на виборах кандидатуру колишнього генпрокурора Александра Стояногло.

"Кандидатом із твердим характером і найвищими професійними та людськими якостями є пан Олександр Стояногло, якого Партія соціалістів і я особисто з усією впевненістю підтримаємо на цих президентських виборах, і наша мета – здобути на них перемогу", – зазначив Додон.

Він зазначив, що опозиція може спільно брати участь у майбутніх президентських виборах.

"Люди втомилися від амбіцій та егоїзму тих чи інших партійних лідерів. Більше не можна втрачати час", – додав проросійський політик.

Раніше Додон відзначився скандальними заявами про розв’язану РФ війну проти України.

Спочатку Додон не зміг прямо відповісти на питання, хто ввів війська в Україну, сказавши, що "усі сторони винні в тому, що сталося в Україні".

Коли його спитали про приналежність Криму, Херсонської, Донецької, Луганської та Запорізької областей, Додон відповів, що "за результатами мирних переговорів буде зрозуміло, де зупиниться війна".

У квітні Додон заявляв, що хоче відновлення стратегічного партнерства Молдови з Росією, і що цього нібито прагнуть більшість громадян Молдови. 

Про настрої у Молдові читайте у статті На третину проросійські: як у Молдові співіснують рух до ЄС, війна та підтримка союзу з Росією.