Мер Будапешта пошпетив "миротворця Орбана" після удару РФ по "Охматдиту"

Понеділок, 8 липня 2024, 19:00 - Олег Павлюк

Мер угорської столиці Будапешта Гергей Корачонь засудив масовані ракетні удари Росії по українських містах, зокрема дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, та принагідно розкритикував прем’єра Віктора Орбана через візит до Москви.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Корачонь написав у Instagram.

Мер Будапешта назвав останню ракетну атаку на Київ "найжахливішою за всю історію".

"Чим можна виправдати таку незбагненну жорстокість? Хто здатен говорити про цю війну з одностороннім підходом? Як можна по-дружньому потискати руку тому, хто одним натисканням кнопки спричиняє смерть дітей і нестримне руйнування?" – додав він, натякаючи на недавню зустріч Орбана з Владіміром Путіним.

Глава МЗС Чехії після атаки на "Охматдит" пожурив "корисних ідіотів", які марять про мир з РФ

Корачонь нагадав, що минулого року був у Києві та запевнив мера Віталія Кличка в солідарності з боку Будапешта, а також відвідав "Охматдит", де "лікарі щомиті ризикували своїм життям, щоб врятувати життя маленьких пацієнтів".

Зазначимо, що влада Угорщини наразі офіційно не прокоментувала ракетну атаку росіян.

Нагадаємо, у понеділок президент Володимир Зеленський пояснив, чому глава уряду Угорщини Віктор Орбан не може бути посередником між Україною і Росією.

Віктор Орбан після поїздки до Москви розповів, як до останнього приховував ці плани від західних союзників, та пообіцяв більше "несподіваних зустрічей" найближчим часом.

Читайте також: За "миром" до Путіна: що стоїть за поїздкою Орбана до Москви після зустрічі з Зеленським